Zaštita na radu

Zaštita na radu je skup mjera kojima se radnici štite od sprečavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti povezanih s radom na radnom mjestu.

Neprovođenje zaštite na radu može svojim negativnim učinkom narušiti poslovanje, konkurentnost pa i sam opstanak tvrtke ili obrta. Trošak koji može nastati radi ozljeda radnika i mogućih kazni su veće od mogućih ulaganja u prevenciju i sigurnost radnika pri radu.

Zakon o zaštiti na radu

Zakonom o zaštiti na radu definirane su sve obveze koje poslodavac treba ispuniti u svrhu osiguravanja sigurnih radnih uvjeta. Zakon predstavlja skup mjera koji se u primjeni provodi putem zakonskih propisa, kojima se detaljno utvrđuju potrebni zahtjevi sigurnosti. Nažalost neispunjavanjem zakonske obaveze definirane su novčane kazne, od 10.000 do 30.000 kn.

Kako se zaštiti na radu

Zadar Dienst d.o.o. je ovlaštena tvrtka za pružanje usluge zaštite na radu. Usluga koju pružamo vam omogućava da povoljno, brzo i jednostavno obavite sve obaveze zaštite na radu po najpovoljnijim uvjetima. Za sve usluge zaštite na radu posjedujemo odgovarajuće dozvole. Osiguravamo stručnu, kvalitetnu i potpunu transparentnost usluge zaštite na radu, bez prikrivenih troškova.

Ako imate bilo kakve nedoumice, slobodno nas kontaktirajte, osnovne informacije Vam možemo osigurati već prilikom inicijalnog kontakta.