Kuća

U prodaji prekrasna autohtona dalmatinska kamena kuća u nizu u mjestu Veli Iž na otoku Ižu, smještena u samom centru mjesta, ukupne stambene površine 150 m2, orijentacije sjeverozapad-jugoistok.
Kuća se sastoji od prizemlja, prvog kata i potkrovlja povezanih drvenim stepeništem. U prizemlju se nalazi dugački široki hodnik, kuhinja s blagovaonicom, kupaonica s WC-om i ostava. Također, u prizemlju je jedna cijela soba pretvorena u gusternu, koja su po uvođenju vodovoda na otok može vratiti u prvobitnu funkciju i povezati s kuhinjom i blagovaonicom. Na prvom katu se nalazi prostrano otvoreno predsoblje koje povezuje 3 velike spavaće sobe. Potkrovlje je u potpunosti renovirano i - obzirom na visinu krova i nosivih zidova - postoji mogućnost uređenja manjeg stana/apartmana, ili eventualno otvaranja cijelog ili dijela krova za terasu. 
Kuća ima debele kamene zidove, visoke stropove, dvostruka drvena vrata na svim prostorijama osim kupaonice, drvene jednostruke prozore s griljama. 
Redovno odrzavana (zadnji put 2019/2020.godine). Novo krovište s prozorima je postavljeno 2004. godine. Stepenište je renovirano i ojačano 2001.godine. 
Namještena je predivnim starinskim drvenim namještajem koji joj jos dodaje poseban štih autenticnosti.
Kuća je smještena na izvrsnoj lokaciji obzirom na blizinu mora i plaža, dok se u krugu od 150 metara nalaze trgovine, restorani i kafići.
Veli Iž je naselje na otoku Ižu smješteno 14 nautičkih milja zapadno od Zadra između Ugljana, Rave i Dugog otoka. Njegova ljepota poznata je samo malobrojnim pustolovima i nautičarima, zaljubljenicima u čistu, nedirnutu prirodu, onima koji žele pobjeći ´na kraj svijeta´ i  uživati u osami.
Vlasništvo je 1/1
 

 

Predivna autohtona kamena kuća u nizu na Velom Ižu - 150 m2

MJESTO: Zadar - Okolica

NASELJE: Veli Iž

TIP NEKRETNINE: Kuća

POVRŠINA: 150 m2

KATALOŠKI BROJ: 23-K-625

PREDNOST:

Blizina dućana,Blizina plaže,Centar mjesta/grada,Miran predio,Namješteno,Plaćen komunalni doprinos,Plaćen priključak struje,Prilaz - asfaltirani
 

CIJENA:

195.000,00 €